Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

El Agrado szemes kávé Columbiából 250 g

5.100 Ft

Leírás

100 % arabika szemes kávénk Columbiában, El Silencio farmon termett. Kétszeres fermentált eljárással dolgozták fel.

Ízjegyek: cseresznye, passió gyümölcs, fekete krémcsoki.

Robinson Rivera 18 éve termeszt kávét és 5 éve az ACC csoport tagja.

Ez a kávé az El Silencio farmról származik, amely 1700-1850 méteren található, 6 hektár kávétermő területtel, ahol csak Castillo-t termelnek.

Ezt a természetesen feldolgozott tételt 48 órán át tartályos erjesztésnek vetik alá, majd silóban szárítják 28 Celsius fokon. A szárítást 16 óra elteltével leállítják, és a hőmérsékletet 37 fokra emelik, amíg el nem érik a 20%-os páratartalmat. Végül zárt műanyag hordókban 24 órán keresztül folytatódik a további fermentáció, majd parabolikus szárítással 10%-os páratartalom eléréséig.

Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz Az ACC egy non-profit szervezet, amelyet 2016-ban hoztak létre Piendamóban, Cauca államban. Az egyesület célja mindig is a kávé minőségének javítása volt, a termeléstől egészen a kávé kereskedelmi forgalomba hozataláig, ahol ezeknek a szempontoknak a javítása társadalmi hatást gyakorol a régióra. A paraszti családok közérzetének javítása, a környezet ápolása, a békére való törekvés a területükön.

Az ACC-nek 77 munkatársa van, átlagosan 1,5 hektárnyi területen, 1700 és 2100 méter közötti tengerszint feletti magasságban, ahol minden csatlakozott tag az egyesület erejének híve, ahol a fő cél a szegénység és a társadalmi konfliktusok elleni küzdelem a régióban.

Az egyesület kereskedelmi stratégiákkal és terményekkel kapcsolatos technológiával segíti a tagokat; bár minden tagnak lehetősége van eldönteni, hogyan dolgozza fel kávéját innovatív fermentációkkal.

A tagok által termesztett kávéfajták a castillo, a cenicafé, a Tabi, a Bourbon, a caturra és a colombia.

A szárítás nagy része parabolikus és mechanikus silókon keresztül történik. Az egyesületnek van egy bérelt tárolója Piendamón, közvetlenül a kávébevásárló központ mellett. Ebben a létesítményben van egy kávélaboratórium, amely a kávé kiválasztásához és elkészítéséhez szükséges összes berendezéssel rendelkezik - amelyet egy Q-Grader végez.

Tavaly 900 000 kg kávét vásároltak, ahol 20 000 kg 86 pontot vagy magasabb pontszámot ért el. A 900 000 kg Morales, Cajibío, Totoró és Caldono települések munkatársaitól és kereskedelmi szövetségeseitől származik.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.